Inspanningstest / Lactaatmeting

Een inspanningstest met de bijhorende lactaatmeting is tot op heden de meest efficiënte manier om trainingszones te gaan bepalen. Aan de hand hiervan komen we te weten welke energiebronnen (suikers of vetten) er gebruikt worden bij het trainen op verschillende snelheden. 

Aangezien deze inspanningstest zo specifiek mogelijk moet zijn, zal een loper deze test al lopend uitvoeren terwijl een fietser zijn test op de fiets aflegt.

Fietstest vs looptest

De test wordt gestart met een inspanning aan lage intensiteit. Deze inspanning wordt minimaal drie minuten aangehouden. Hierna wordt de intensiteit stapsgewijs verhoogd. Aan het einde van elke stap wordt een bloedstaal afgenomen aan de oorlel om de lactaatwaarde te bepalen. Eveneens wordt de hartfrequentie doorheen de gehele test opgevolgd. Al deze data worden nadien grondig geanalyseerd en verwerkt in een gedetailleerd rapport.

De testafname vindt normaliter plaats op mijn bedrijfsadres te Merchtem, maar dit kan eveneens op een locatie naar keuze. Afhankelijk van de discipline zal deze test afgelegd worden op een atletiekpiste, loopband, met de eigen fiets op de openbare weg of op rollen,….


€ 75 -  Volledige lactaattest met de nodige professionele analyse en feedback.
Groepsafname (voetbalploeg, wielrenners, atletiek...) steeds bespreekbaar.